BHV ploegleider herhaling

BHV ploegleider herhaling

Tijdens de herhalingsles Ploegleider wordt aandacht besteed aan een efficiënte en effectieve aanpak in het geval van een calamiteit. Ploegleiders moeten snel en duidelijk verschillende taken kunnen verdelen om tot een adequate inzet van betrokken hulpverleners te komen.

Wij kunnen op basis van uw input gewenste scenario’s en interne (rest)risico’s bepalen. Op deze manier krijgen ploegleiders een relevante herhalingsles. De lessen kunnen zowel op onze trainingslocatie als op een eigen locatie gegeven worden. Uiteraard zijn alle voorzieningen die nodig zijn voor de training op onze locatie aanwezig.

Het doel is dat ploegleiders een zo werkelijk mogelijk scenario kunnen oefenen. Door te oefenen met andere ploegleiders, leert de ploegleider ook een andere manier van scenario-denken.

Doelen
Het opfrissen en uitbreiden van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het correct uitvoeren van taken als ploegleider. Na deze herhalingsles is de ploegleider weer op de hoogte van de actuele stand van zaken omtrent de BHV organisatie. Het doel van de oefeningen is het toetsen van het operationeel optreden van ploegleiders tijdens een oefening of calamiteit.

Ploegleider herhalingsles

  • Maatwerklesplan
  • Eén dag van 8:30u tot 16:30u
  • Denken in scenario’s en procedure’s in combinatie met leidinggeven
  • Werken met diverse bedrijfsspecifieke scenario’s, hetgeen in de huidige procedures staat beschreven
  • Leidinggeven en nabespreken van een BHV inzet
  • Het oefenen met aanwezige alarm- en communicatiemiddelen
  • Het oefenen van een ontruiming met verschillende scenario’s, zoals een bommelding en brandontwikkeling. Voor het brandscenario maken wij gebruik met faciliteiten zoals rookmachines, knetterkasten, geluidsboxen, slachtofferpoppen, etc.
  • Optioneel kunnen wij een lotusslachtoffer bij de Ploegleider herhalingsles betrekken voor specifieke scenario’s. De meerprijs voor het inhuren van een lotusslachtoffer gedurende een dagdeel (ochtend of middag) kost € 149,- excl. btw.

Na afronding van de cursus wordt het Ploegleider diploma met één jaar verlengd.