EHBO Light

EHBO Light training door HBO Safe

EHBO Light

In de cursus EHBO Light krijgen deelnemers een korte training over hoe ze slachtoffers kunnen helpen. Ook leren deelnemers goed inschatten wanneer er professionele hulp nodig is en wat ze kunnen doen totdat deze hulp aanwezig is.

EHBO Light cursus volgen

EHBO’ers kunnen in afwachting van professionele hulpverleners eerste handelingen verrichten. Dit kunnen levensbelangrijke handelingen zijn, zoals wanneer iemand zich verslikt. Maar ook bieden ze hulp wanneer mensen brandwonden oplopen. Of wanneer een medewerker een arm of een been breekt. Een geruststellende gedachte dan dat EHBO’ers snel de juiste hulp verlenen. Zeker wanneer uw organisatie kampt met onderbezetting van BHV’ers. Kortom: EHBO’ers brengen slachtoffers snel in veiligheid.

Inhoud training EHBO Light

In deze korte training worden diverse onderwerpen besproken. U kunt dan denken aan onderwerpen als:

  • kneuzing
  • verstuiking
  • botbreuken
  • brandwonden
  • verslikking
  • vergiftiging
  • onderkoeling

Ook kan er met verbandmateriaal geoefend worden. Zo leren deelnemers hoe ze een wond behandelen of hoe een wond ontsmet moet worden. Verder wordt er aandacht besteed aan de protocollen van reanimatie met een AED. En welke complicaties zich bij het reanimeren kunnen voordoen. Daarnaast wordt geleerd hoe een beroerte herkend kan worden en wat dan het  protocol is.

Examen/certificering

In tegenstelling tot de basisopleiding EHBO wordt de cursus EHBO Light niet met een examen afgesloten. Na de training beoordeelt de docent of alle oefeningen goed zijn uitgevoerd. Zijn alle vaardigheden voldoende? Dan ontvangen deelnemers een certificaat.

Meer informatie over de veiligheidstrainingen van HBO Safe? Of wilt u zich aanmelden voor deze korte EHBO cursus? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag verder.