EHBO basisopleiding Rode Kruis

EHBO basisopleiding HBO Safe

EHBO basisopleiding Rode Kruis

In de EHBO basisopleiding leren deelnemers Eerste Hulp verlenen bij ongevallen. Als één van uw medewerkers iets overkomt, zijn collega’s met een EHBO – opleiding letterlijk van levensbelang. EHBO’ers kunnen in afwachting van hulpverleners eerste levensreddende handelingen verrichten.

Lesinhoud EHBO basisopleiding

Tijdens de cursus leren deelnemers Eerste Hulp verlenen bij onder andere bloedingen, verwondingen, verstuikingen of botbreuken. Ook leren ze slachtoffers behandelen met stoornissen. Denk hierbij aan stoornissen in het bewustzijn of in de ademhaling. Daarnaast is reanimatie met een AED een vast onderdeel van de opleiding. Verder komen wonden, botbreuken, vergiftigingen en brandwonden aan bod.

  • De cursus is inclusief materialen, zoals een reanimatiepop, AED en verbandmaterialen.
  • De prijs is inclusief een lotusslachtoffer tijdens de opleiding. Een lotusslachtoffer kan verwondingen grimeren en ongevallen nabootsen.
  • De prijs is inclusief leerboek, certificeringskosten en administratiekosten. Verder zitten de instructie-uren en kilometervergoeding van de docent in de prijs.

Certificering EHBO basisopleiding

Onze EHBO basisopleiding wordt gecertificeerd door het Rode Kruis. Via het Rode Kruis hoeft u geen examen te doen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Oranje Kruis. Zie voor meer verschillen ons nieuwsartikel. Na het behalen van het examen of het afronden van de opleiding, ontvangt u het Diploma Eerste Hulp.

EHBO herhaling

Om de geldigheidsduur te verlengen, moeten EHBO’ers herhalingslessen volgen. In deze lessen worden kennis en vaardigheden weer opgefrist.

Kortom: Met deze herhalingscursus blijft uw certificaat geldig en uw kennis en competenties up to date. Een geruststellende gedachte voor iedere hulpverlener.

Wilt u meer informatie ontvangen over de EHBO basisopleiding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag verder.


Gerelateerd

EHBO herhaling Oranje Kruis

EHBO Herhaling Rode Kruis

Om uw Rode Kruis diploma geldig te houden, verzorgen wij de cursus EHBO herhaling. In deze cursus herhalen we zowel het theoriegedeelte als de praktijk. Met name het praktijkgedeelte wordt op interactieve manier gepresenteerd door de docent. Er worden vele scenario’s getraind, zodat deelnemers alle vaardigheden oefenen. Indien gewenst worden .....

Lees meer
EHBO Light training door HBO Safe

EHBO Light

In de cursus EHBO Light krijgen deelnemers een korte training over hoe ze slachtoffers kunnen helpen. Ook leren deelnemers goed inschatten wanneer er professionele hulp nodig is en wat ze kunnen doen totdat deze hulp aanwezig is. EHBO Light cursus volgen EHBO’ers kunnen in afwachting van professionele hulpverleners eerste handelingen .....

Lees meer

EHBO - koffers

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van werknemers. Naast brandveiligheid valt hier ook bedrijfshulpverlening onder. EHBO – koffer verplicht op werkvloer Een bedrijfshulpverlener moet altijd een EHBO – koffer tot zijn beschikking hebben. Veel bedrijven vinden het lastig een goede EHBO – koffer samen te stellen die past .....

Lees meer