Bij HBO Safe vindt u BHV cursussen op maat voor bedrijven, overheden en particulieren. We zijn een door het Rode Kruis excellent partner en erkende opleider, waardoor u altijd verzekerd bent van kwalitatief hoogstaande cursussen en goede docenten. Doordat we onze cursussen altijd volledig op maat maken, gaan we op de cursusdag aan de slag met wat voor ú belangrijk is. Boek via onze cursusagenda uw BHV cursus bij HBO Safe en profiteer van de volgende voordelen:

  • Groot aanbod complete BHV cursussen én losse BHV modules
  • Trainingen bij u op locatie of op één van onze opleidingslocaties door heel Nederland
  • HBO Safe is een door het Rode Kruis gecertificeerde opleider
  • Efficiënt leren met E-Learning

BHV cursus volgen bij HBO Safe

In ons grote opleidingsaanbod vindt u zowel complete BHV cursussen als specifieke modules op het gebied van BHV. Vrijwel alle cursussen verzorgen we zowel incompany als outcompany en kunnen we aanbieden met E-Learning modules. In onderstaand overzicht vindt u ons complete BHV cursusaanbod.

BHV basisopleiding volgen?

BHV basisopleiding

Complete BHV cursus

Tweedaagse opleiding voor werknemers en werkgevers die nog niet eerder een BHV cursus hebben gevolgd. Na de training zijn de cursisten gecertificeerd BHV’er.

Kosten: vanaf € 294,- p.p.

BHV basisopleiding e-learning HBO Safe

BHV basisopleiding e-learning

Complete BHV cursus

Doordat de cursisten voorafgaand aan de praktijkdag een e-learning module volgen, halen deelnemers binnen één dag hun BHV certificaat.

Kosten: vanaf € 199,- p.p.

BHV basisopleiding module Eerste Hulp

BHV basisopleiding module Eerste Hulp

BHV module

Maatwerktraining van één dag voor de module Eerste Hulp (die onderdeel uitmaakt van de BHV cursus). Na de training kunnen de cursisten eerste hulp verlenen.

Kosten: vanaf € 149,- p.p.

BHV basisopleiding module brand en ontruiming

BHV basisopleiding module Brand en Ontruiming

BHV module

Tijdens deze eendaagse cursus halen deelnemers het certificaat van de module Brand en Ontruiming die onderdeel uitmaakt van de BHV cursus.

Kosten: vanaf € 159,- p.p.

BHV herhaling module Eerste Hulp herhaling

BHV herhaling module Eerste Hulp

BHV modules

Tijdens deze cursus van vier uur leren deelnemers alle vaardigheden voor het verlenen van eerste hulp. Deze module maakt onderdeel uit van elke BHV cursus.

Kosten: vanaf € 69,- p.p.

BHV herhaling E-learning HBO Safe

BHV herhaling theorie en praktijk met e-learning

BHV herhalingscursus

Doordat deelnemers voorafgaand aan de cursus de theorie doornemen met een e-learning module, duurt deze cursus slechts vier uur.

Kosten: vanaf € 99,- p.p.

Hoofd BHV herhaling

BHV herhalingscursus

Het hoofd BHV stuurt de andere BHV’ers aan en neemt de leiding in het geval van calamiteiten. Tijdens deze herhalingscursus worden kennis en vaardigheden opgefrist.

Kosten: vanaf € 199,- p.p.

BHV herhalingscursus

BHV herhaling

BHV herhalingscursus

Tijdens deze cursus van één dag frist u uw kennis en vaardigheden op het gebied van BHV op. Na deelname aan deze cursus mogen cursisten hun BHV certificaat met één jaar verlengen.

Kosten: vanaf € 149,- p.p.

HBO Safe BHV E-learning

BHV herhaling theorie e-learning

BHV herhalingscursus

Met deze cursus neemt u op een efficiënte manier het theoretische deel van de BHV herhalingscursus door. U kunt de cursus online volgen op een moment dat u uitkomt, of bij ons op locatie.

Kosten: vanaf € 49,- p.p.

BHV herhaling module Brand en Ontruiming

BHV herhaling module Brand & Ontruiming

BHV herhalingsmodule

Tijdens deze cursus van een halve dag frist u uw kennis en vaardigheden op het gebied van brand en ontruiming op. De kosten zijn inclusief het gebruik van benodigde blusmaterialen.

Kosten: vanaf € 79,- p.p.

BHV herhaling compact

BHV herhaling compact

BHV herhalingscursus

Deze herhalingscursus van zes uur verlengt de geldigheid van het BHV certificaat met één jaar. We verzorgen deze cursus in ons opleidingscentrum of incompany bij u op locatie.

Kosten: vanaf € 99,- p.p.

BHV ploegleider herhaling

BHV herhalingsmodule

Tijdens een crisissituatie moet de ploegleider het voortouw nemen. Deze cursus van één dag is geschikt voor BHV’ers met meerdere jaren ervaring. De cursus duurt een dag.

Kosten: vanaf € 179,- p.p.

BHV herhaling module Brand en Ontruiming

BHV ploegleider basisopleiding

Specialistische BHV cursus

In een groot bedrijf geeft de ploegleider tijdens crisissituatie leiding aan de andere BHV’ers. Ook bewaakt hij het opleidingsniveau van het BHV team en controleert hij de veiligheidsmiddelen. Deze uitgebreide cursus duurt dan ook anderhalve dag, bestaande uit 4 uur E-learning en een praktijkdag.

Kosten: vanaf € 249,- p.p.

Kleine blusmiddelen training

Specialistische BHV cursus

Na deze cursus weten deelnemers hoe ze moeten reageren en handelen wanneer er brand uitbreekt. Deze cursus duurt 3 uur. Alle te beoefenen blusmiddelen zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Kosten: vanaf € 99,- p.p.

Hoofd BHV basisopleiding

Specialistische BHV cursus

Tijdens deze uitgebreide cursus van drie dagen worden deelnemers opgeleid tot Coördinator – Hoofd BHV. Na deze cursus kunnen ze voor hun werkgever het Arbo- en BHV beleid organiseren en zijn ze op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.

Kosten: vanaf € 799,- p.p.

Preventiemedewerker

Specialistische BHV cursus

Een preventiemedewerker draagt samen met de werkgever zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden op werkplek. Tijdens deze cursus van één dag leren toekomstige preventiemedewerkers wat deze rol inhoudt.

Kosten: vanaf € 299,- p.p.

BHV teambuilding

Aanvullende BHV training

In deze training verzorgt HBO Safe een BHV scenario dat volledig aansluit op uw organisatie. Door samen met collega’s een crisissituatie te imiteren, traint u BHV vaardigheden en leert het team elkaar beter kennen.

Kosten: vanaf € 99,- p.p.

BHV escaperoom

Aanvullende BHV training

Op een speelse manier uw kennis over BHV opfrissen? In de escaperoom moeten deelnemers opdrachten uitvoeren waarin hun kennis over BHV wordt getoetst en opgefrist. Het spelelement? Op tijd weer buiten staan!

Kosten: vanaf € 199,- p.p.

BHV receptietraining

Aanvullende BHV training

Bij een ongeval, brand of ontruiming is het handelen van receptiemedewerkers vaak cruciaal. Tijdens deze training van 3 tot 4 uur leren receptiemedewerkers adequaat te handelen, zodat ze precies weten wat ze moeten doen in het geval van calamiteiten.

Kosten: vanaf € 149,- p.p.

Ontruimingsoefening

Aanvullende BHV training

Grote bedrijven en instellingen zijn verplicht een ontruimingsplan op te stellen en moeten dit minimaal één keer per jaar oefenen tijdens een ontruimingsoefening. HBO Safe organiseert (on)aangekondigd een ontruimingsoefening en toetst of de BHV’ers volgens de procedure handelen.

Kosten: vanaf € 399,- per oefening

Preventiemedewerker herhaling

Herhaling specialistische BHV cursus

Tijdens deze training worden de kennis en vaardigheden opgefrist die horen bij de rol van preventiemedewerker. We geven de training zowel op ons trainingscentrum als bij u op locatie gecombineerd met een ronde door uw bedrijf en na deelname ontvangt u een certificaat.

Kosten: vanaf € 199,- p.p.

Direct BHV cursus boeken

HBO Safe beschikt over een grote groep docenten en een landelijk netwerk van 22 opleidingslocaties, waardoor u altijd snel een cursus kunt volgen. In onze opleidingsagenda ziet u direct welke cursussen we binnenkort bij u in de buurt geven.

Cursuskalender

Incompany en outcompany trainingen

Vrijwel al onze BHV cursussen geven we op ons trainingscentrum (out-company) alsmede bij u op locatie. Het voordeel van een outcompany-training is dat de docent direct aan de slag kan met praktische situaties die voor het bedrijf van toepassing zijn. Wilt u een training op locatie? Neem dan contact met ons op via 085 303 74 80 of stuur een bericht naar info@hbosafe.nl en informeer naar de mogelijkheden.

BHV cursus voor particulieren

Doordat veel zorgverzekeraars vanuit het basispakket EHBO of reanimatie cursussen vergoeden, kunt u als particulier tegen aantrekkelijke prijzen deze waardevolle training volgen. Op onze pagina vergoeding zorgverzekering vindt u hier meer informatie over en kunt u zien welke vergoeding voor u van toepassing is.

BHV opleider met landelijke dekking

Al meer dan 28 jaar verzorgt HBO Safe veiligheidstrainingen voor particulieren, bedrijven en overheden. We hebben een professionele eigen opleidingslocatie in Den Haag en beschikken daarnaast over een landelijk collegiaal netwerk. Hierdoor zijn we inmiddels voor verschillende opdrachtgevers de vaste BHV opleider.

Veelgestelde vragen over BHV cursussen

Waarom een BHV cursus?

Volgens de wet zijn bedrijven, overheden en zorg- en onderwijsinstellingen verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. Werkgevers moeten altijd minimaal één BHV’er opleiden, zodat deze in crisissituaties weten hoe er gehandeld moet worden.

Zijn er wetten en regels voor het aantal BHV’ers dat een bedrijf, school of instelling moet hebben?

Ja. Elk bedrijf is verplicht om minimaal één BHV’er aan te stellen. Bedrijven waar slechts één persoon werkt, vormen een uitzondering op deze regel. In de eveneens verplichte risico inventarisatie- en evaluatie (RI&E) staat specifiek voor uw organisatie omschreven welke (rest)risico’s er zijn waaruit het aantal BHV’ers kan worden herleid. Wenst u een advies over het aantal BHV’ers voor uw bedrijf? We komen u kosteloos adviseren, neem contact met ons op via 085 303 7480 of stuur een bericht naar info@hbosafe.nl.

Welke BHV cursus past het beste bij mij?

Wanneer u nog nooit een BHV cursus heeft gevolgd, volgt u de complete BHV cursus met of zonder E-Learning module. Hierna volstaat een jaarlijkse herhalingscursus. Neem wanneer u geïnteresseerd bent in slechts enkele onderdelen van de BHV cursus een kijkje bij onze BHV modules.

Wat is het voordeel van een E-Learning module?

Wanneer cursisten voorafgaand aan de cursusdag de theorie al hebben doorgenomen middels een E-Learning module, kunnen we sneller praktisch aan de slag tijdens de cursusdag die hierdoor korter duurt. Veelal kan een basisopleiding gehalveerd worden, zo kan bijvoorbeeld de BHV basisopleiding van twee dagen worden gecomprimeerd in een E-learning met één praktijkdag.

Contact opnemen met HBO Safe

Heeft u een vraag over een van onze BHV cursussen of BHV modules of wilt u een offerte opvragen voor een BHV cursus op maat? Neem contact met ons op via 085 303 74 80 of stuur een bericht naar info@hbosafe.nl. We voorzien u graag van advies!