Escape Room

Escape Room

Het zal u vast niet ontgaan zijn: Escape Rooms zijn helemaal hot. Binnenkort heeft HBO Safe ook een Escape Room. Samen met een collega trainingsbedrijf is deze faciliteit beschikbaar nabij Hoofddorp, een half uurtje vanaf Den Haag.
In de ruimte zijn vele aanwijzingen te vinden om een bepaalde code te kunnen kraken. Als de code eenmaal in bezit is, dan is het mogelijk een kluis te openen. De Escape Room is niet alleen spannend maar ook heel leerzaam voor het BHV team.

Wij mogen de primeur presenteren waarbij in vier interactieve ruimten de cursist wordt onderworpen aan puzzels, raadsels en gezamenlijke uitdagingen over alle facetten die in het takenpakket van de BHV’er thuis hoort. Denk aan brandbestrijding, eerste hulpverlening, communicatie en ontruiming. Zowel de teambuilding als het leren staat hierbij centraal. Eén ding is zeker, het is niet een makkelijk opgave om de ruimte uit te komen. In de ruimte moet de cursist op zoek naar allerlei antwoorden anders kan de code niet gekraakt worden.

Kortom, een nieuwe dimensie aan de BHV training.

De Escape Room is geen dagdeel vullende activiteit en komt het best tot zijn recht in combinatie met een BHV herhalingsles op deze locatie.