Vergoeding zorgverzekering

Een groot deel van de EHBO cursussen van het Rode Kruis kunnen tot wel 100% door uw zorgverzekeraar worden vergoed, omdat zij het belang van preventie ‘voorkomen is beter dan genezen’ inzien. Een vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en welke aanvullende module(s) er zijn afgesloten.

BASISVERZEKERING

Een EHBO of reanimatie cursus wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar als je geen aanvullende modules hebt afgesloten dan is het juist goed om een cursus te volgen: mocht jou iets gebeuren, dan kun je de gevolgen zelf beter onder controle houden.

DECLAREREN

Een EHBO of reanimatie cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen. Hiervoor dien je meestal je factuur in te dienen en in sommige gevallen ook jouw certificaat. Geef wel tijdig aan ons door dat je, na de check, in aanmerking komt voor een vergoeding omdat wij rekening moeten houden met de eisen die aan de factuur worden gesteld zoals enkele docentgegevens, etc.

CHECK OOK ALTIJD DE POLIS

Staat jouw zorgverzekeraar er niet bij? Neem dan rechtstreeks contact op met jouw zorgverzekeraar.

Tip: Zoek digitaal in de polis naar ‘EHBO’ of ‘Eerste Hulp’, ‘Preventieve cursussen’ of ‘gezondheidscursussen’. Wees je ervan bewust dat zowel HBO Safe als het Rode Kruis partner zijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Dat kan een aanvullende voorwaarde zijn.