Vergoeding zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering een gedeeltelijke of gehele vergoeding voor EHBO cursussen van het Rode Kruis, omdat zij het belang van preventie ‘voorkomen is beter dan genezen’ inzien. De mogelijkheid tot vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar, afgesloten aanvullende module(s) en de daarvoor gestelde voorwaarden.

BASISVERZEKERING

Een EHBO of reanimatie cursus wordt meestal niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar als je geen aanvullende modules hebt afgesloten dan is het juist goed om een cursus te volgen: mocht jou iets gebeuren, dan kun je de gevolgen zelf beter onder controle houden.

DECLAREREN

Een EHBO of reanimatie cursus dient altijd eerst zelf betaald te worden en vervolgens kun je een declaratie indienen. Hiervoor dien je meestal je factuur in te dienen en in sommige gevallen ook jouw certificaat. Geef bij je aanmelding aan ons door dat je, nadat je zelf de voorwaarden van jouw verzekeraar hebt gecontroleerd, in aanmerking komt voor een vergoeding. Dan houden wij rekening met de eisen die aan de factuur worden gesteld zoals o.a. docentgegevens, etc.

CHECK OOK ALTIJD DE POLIS

Controleer, om afwijzing van je declaratie te voorkomen, altijd bij je zorgverzekeraar of de door jou gekozen cursus voldoet aan de eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Cursussen die gevolgd worden voor de uitvoering van je beroep kunnen uitgesloten zijn van vergoeding.

Tip: Zoek digitaal in de polis naar ‘EHBO’ of ‘Eerste Hulp’, ‘Preventieve cursussen’ of ‘gezondheidscursussen’. Wees je ervan bewust dat zowel HBO Safe als het Rode Kruis partner zijn van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Dat kan een aanvullende voorwaarde zijn.