Projectering noodverlichting

Projectering noodverlichting

Projectering van noodverlichting in een gebouw wordt bepaald door een groot aantal factoren. Voor projectering is met name de gebruiksfunctie van een ruimte of gebouw bepalend. Zo zijn er bijvoorbeeld minder eisen gesteld bij een woonfunctie voor noodverlichting dan bij een openbare ruimte.

Noodverlichting NEN 6088 norm
De Arbowet verplicht eigenaren, verhuurders en/of werkgevers op iedere werkplek noodverlichting en vluchtwegsignalering te plaatsen. Om te voldoen aan de voorschriften van de Nederlandse overheid moet uw gebouw voorzien zijn van noodverlichting zoals omschreven in norm NEN 6088. Noodverlichting opgesteld door HBO Safe voldoet ruimschoots aan deze norm.

Periodieke onderhoudsplicht
Noodverlichting is een veiligheidsinstallatie. Daarom heeft u te maken met periodieke onderhoudsplicht. Dit betekent dat u het systeem minimaal één keer per jaar laat inspecteren. Regelmatig onderhoud zorgt voor veilige noodverlichting en voorkomt onnodig risico.

Vakkundig advies
Laat u vakkundig adviseren over uw noodverlichtingsinstallatie. Alleen dan bent u zeker van een betrouwbare werking. Wilt meer weten over noodverlichting? Wij helpen u graag.