BHV herhaling E-learning theorie + praktijk

BHV herhaling E-learning HBO Safe

BHV herhaling E-learning theorie + praktijk

BHV – cursus herhalen, maar heeft u te weinig tijd? Meld u dan aan voor een BHV herhaling E-learning. U neemt dan zelf de theorie door en praktijkvaardigheden worden tijdens de cursusdag begeleid en getraind. Na deze dag bent u weer up-to-date om als BHV’er eerste hulp te verlenen. Maar ook weer om een beginnende brand te bestrijden. Deze cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkdag.

 

Theoriegedeelte BHV herhaling E-learning

Het theoriegedeelte neemt u in uw eigen tijd, plaats en tempo door. Na inschrijving krijgt u van HBO Safe minimaal 4 weken voor aanvang van de praktijkdag een e-mail met een inlogcode. Met deze code logt u in op uw computer, zodat u bij de lesstof kan. Aan de hand van voorbeelden, tekst en films worden er praktijksituaties geschetst. Vanuit deze situatie wordt de theorie uitgelegd en zal u ongeveer 6 tot 8 uur zelfstudie verrichten. Om u goed op het examen voor te bereiden, zitten er oefentoetsen in het lespakket.

 

Praktijkgedeelte BHV herhaling E-learning

Tijdens het dagdeel met praktijkonderdelen leert u alle vaardigheden die een BHV’er nodig heeft. Het dagdeel staat in het teken van Eerste Hulp en Brand en Ontruiming. U leert wat u moet doen bij verschillende soorten letsels, ook het bedienen van de AED in combinatie met reanimatie wordt getraind. Na de koffiepauze leert u een beginnende brand te bestrijden en een ontruiming te initiëren. Kort samengevat: alle praktijkonderdelen komen aan bod in een ochtend of middag, dus je bent maar een halve dag kwijt en je bezit weer alle benodigde informatie om bij ongavallen de juiste handelingen te kunnen verrichten.

 

Voor wie

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig voor de cursus BHV. Een BHV’er kan op elke afdeling in de organisatie werken, zolang er maar een BHV-er aanwezig is. Bij grotere bedrijven moeten er zelfs meer dan één BHV’er aanwezig zijn. Dit is wettelijk bepaald en vastgelegd in de Arbo-wet.

 

Inhoud BHV herhaling e-learning

De volgende onderwerpen worden behandeld

Eerste Hulp

  • Taken bedrijfshulpverleners
  • Algemene hulpverleningsregels
  • Uitwendige wonden zoals oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen, wervelletsels en brandwonden
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED

Brand & Ontruiming

  • Brand en gevaren bij brand
  • De taak van de BHV’er bij een brand en een ontruiming
  • Voorbereiding van een ontruiming

Examen/ Certificering BVH herhaling e-learning

De herhalingstraining bestaat uit 4 modules. Elke module sluit u af met een toets. Wanneer u voor alle toetsen via E-learning een voldoende heeft, kunt u een toelatingscertificaat uitprinten. Dit certificaat geeft u toegang tot een dagdeel met praktijkhandelingen.

Tijdens het dagdeel met praktijkoefeningen wordt u door de docent beoordeeld. Heeft u alles goed doorlopen? Dan ontvangt u het BHV herhalingscertificaat die een geldigheidsduur heeft van één jaar. Door elk jaar de herhalingscursus te volgen, kunt u de geldigheid jaarlijks verlengen. U blijft dan als officieel BHV’er geregistreerd staan.

 

Wilt u meer informatie ontvangen over onze cursus BHV herhaling E-learning theorie en praktijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.