BHV basisopleiding E-learning theorie + praktijk

BHV basisopleiding e-learning HBO Safe

BHV basisopleiding E-learning theorie + praktijk

Snel bedrijfshulpverlener worden? Dat kan via de BHV basisopleiding e-learning van HBO Safe. U leert hier namelijk binnen één dag alle vaardigheden. Dit kan omdat u met e-learning het theoriegedeelte vooraf leert. Dit kan gewoon in uw eigen tempo. De overige vaardigheden worden tijdens de praktijkdag begeleid en getraind.

De cursus bestaat dus uit een theorie- en een praktijkdag. Na deze cursus kunt u als BHV’er eerste hulp verlenen en een beginnende brand blussen.

BHV e-learning theoriegedeelte

Het theoriegedeelte neemt u in uw eigen tijd, plaats en tempo door. Dit zal afhankelijk van uw tempo ongeveer 4 tot 6 uur bedragen.
U krijgt na inschrijving van de opleiding een e-mail van het exameninstituut NIBHV . Deze e-mail ontvangt u uiterlijk 3 weken voor aanvang van de praktijkdag. In deze e-mail staat een inlogcode die toegang geeft tot de lesstof.

Met behulp van voorbeelden, tekst en films worden praktijksituaties geschetst. Op deze manier wordt de lesstof uitgelegd. Daarnaast zitten er oefentoetsen in het lespakket, zodat u zich goed kunt voorbereiden op het examen.

Praktijkdag BHV basisopleiding e-learning

Tijdens de praktijkdag van 8 uur leert u alle vaardigheden die een BHV’er nodig heeft. Het eerste dagdeel staat in het teken van Eerste Hulp. U leert hier met name wat u moet doen bij verschillende soorten letsels. Verder wordt het bedienen van de AED getraind. Als laatste leert u in het tweede dagdeel een beginnende brand bestrijden en een ontruiming te begeleiden.
De dag wordt afgesloten met twee schriftelijke toetsen, een toets over Eerste Hulp en een toets over Brandbestrijding en Ontruiming.

Voor wie is BHV basisopleiding e-learning geschikt

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig voor de cursus BHV. Verder maakt het ook niet uit op welke afdeling u in de organisatie werkt. Het is wel belangrijk dat er altijd minimaal één BHV’er aanwezig is. Daarentegen moeten bij grotere bedrijven meer BHV’er aanwezig zijn. Dit is namelijk wettelijk bepaald en vastgelegd in de Arbowet.

Inhoud BHV basis e-study

De volgende onderwerpen worden behandeld

Eerste Hulp

  • Taken bedrijfshulpverleners
  • Algemene hulpverleningsregels
  • Uitwendige wonden zoals oogletsels, kneuzingen, verstuikingen en botbreuken. Maar ook worden ontwrichtingen, wervelletsels en brandwonden besproken
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED

Brand & Ontruiming

  • Brand en gevaren bij brand
  • De taken van BHV’ers bij een brand en een ontruiming
  • Voorbereiding van een ontruiming

Examen e-learning BHV basis

De cursus bestaat uit 4 modules. Elke module sluit u af met een toets. Wanneer u voor alle toetsen via E-study een voldoende heeft, kunt u een toelatingscertificaat uitprinten. Met dit certificaat krijgt u toegang tot de praktijkdag. Deze praktijkdag sluit u af met een NIBHV – examen met meerkeuzevragen. Daarnaast worden ook uw praktijkverrichtingen tijdens de dag beoordeeld. Heeft u alles goed doorlopen? Dan ontvangt u het NIBHV – basisdiploma inclusief certificaten. Verder ontvangt u een legitimatiepas. Deze pas heeft een geldigheidsduur van één jaar.

Herhaling e-learning BHV

Door elk jaar de herhalingscursus te volgen, verlengt u de geldigheid. Alleen zo blijft u als officiële BHV’er geregistreerd staan.

Meer informatie over de veiligheidstrainingen van HBO Safe? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag verder.